Saturday - 2024 25 May شنبه - ۵ خرداد ۱۴۰۳
شرکت علی کافه با توجه به استقبال گسترده مردم از قهوه فوری با هدف طراحی قهوه هایی با طعم و کیفیت متفاوت در سال 1999در جوهور باهرو مالزی “Johor Bahru Malaysia” توسط کمپانی پاور روت “Power Root” تاسیس شد.
شرکت علی کافه با توجه به شرایط آب و هوایی مالزی و با بهره گیری و الهام از گیاهان جنگل های بارانی Eurycoma Longifolia Jack و Labisia Pumilia شروع به تولید قهوه های متفاوتی کرد که طولی نکشید بخاطر استقبال فراوان از محصولات خود، روی به تولید چای فوری نیز آورد.
با توجه به استقبال گسترده از این قهوه در خاورمیانه در سال 2006 این شرکت توانست محصولات خود را به 48 کشور خاورمیانه صادر کند.
این شرکت توانست با بهره گیری از بهترین مواد اولیه از جمله قهوه عربیکا، کلمبیا و روبوستا و استفاده از بالاترین استانداردهای بسته بندی جهان و حداقل 600 نیرو مستقیم در تهیه و تولید این قهوه به یکی از بزرگترین شرکت های تولید قهوه فوری تبدیل شود.
قهوه نوشیدنی مضر یا مفید؟
هر ماده غذایی را اگر به اندازه مصرف کنید برای بدن منفعت دارد.
اندازه مصرف قهوه
متخصصان تغذیه توصیه می کنند که نوشیدن آن را به دو فنجان قهوه دم کرده یا سه فنجان قهوه فوری(نسکافه) در روز محدود کنید.
اما به این موضوع توجه کنید که نباید بیش از شش فنجان قهوه در یک روز مصرف کنید.
شاید باورتان نشود اگر بگوییم که در سال های اخیر بر شمار افرادی که به خوردن قهوه یا نسکافه عادت کرده اند، افزوده شده است! در زمان های قدیم در میان خانواده های خاص و در مراسم ویژه قهوه تهیه می شد، اما این روزها با واردات انواع آن، این نوشیدنی به خصوص در میان قشر جوان محبوبیت فراوانی پیدا کرده است، به ویژه در روزهای سخت کاری. اما مهم ترین نکته آن است که هر روز ما تأثیرات جدیدی را در زمینه عادت به نوشیدن قهوه می شنویم. البته در برخی از خبرها از فواید آن صحبت می شود، اما در برخی دیگر از مضرات آن می گویند، مانند خبری که اخیراً از سوی یکی از خبرگزاری ها منتشر شد.
بر اساس تازه ترین تحقیقات پزشکی، مصرف زیاد قهوه سبب از بین رفتن مینای دندان ها می شود. متخصصان تغذیه توصیه می کنند که نوشیدن آن را به دو فنجان قهوه دم کرده یا سه فنجان قهوه فوری(نسکافه) در روز محدود کنید.
در این خبر که از سوی خبرگزاری ایسنا منتشر شد، بر این موضوع تأکید شده بود که نوشیدن قهوه به شدت برای سلامت دندان ها مضر است. به گزارش این خبرگزاری، بر اساس تازه ترین تحقیقات پزشکی، مصرف زیاد این نوشیدنی سبب از بین رفتن مینای دندان ها می شود. بر اساس این تحقیقات، قهوه فرآوری شده(نسکافه) 30 برابر بیش از نوع عادی آن(به علت اسید سیتریک موجود)، سبب خوردگی مینای دندان می شود و به این ترتیب پوسیدگی دندان ها را به همراه خواهد داشت. در ادامه، دلایل کامل و توضیحات بیشتر درباره این تحقیق به چشم نمی خورد، اما شما درباره خواصی که بارها و بارها تحقیقات، آنها را به اثبات رسانده اند چیزی می دانید؟
بهتر است بدانید که بیش از یک سوم مردم جهان قهوه را دوست دارند و مصرف می کنند. واژه قهوه، برگرفته از زبان عربی و به معنای تحریک کننده و زایل کننده اشتهاست. برخی از مورخان، پیشینه این واژه را به کشور اتیوپی نسبت می دهند. درخت قهوه بین 7 تا 10 متر بلندی دارد و درهوای گرم و مرطوب رشد می کند. این درخت گل هایی کوچک و سپید دارد که بوی آن شبیه به بوی گل یاسمن است.
جالب است بدانید که دانه های آن در آغاز، رنگ سبز و پس از رسیدن، رنگ گیلاس به خود می گیرند. از این رو، در بعضی کشورها به درخت گیلاس هم شهرت دارد. دانه های قهوه دو به دو به یکدیگر چسبیده اند و پرده نازکی میان آنها وجود دارد که آنها را از هم جدا می کند. تهیه قهوه در کشورهای گوناگون، متفاوت است، اما اغلب آن را با آب جوش ، بخار آب و یا از طریق گذراندن آب جوش از پودر آن تهیه می کنند.
بهترین قهوه جهان از نظر بو و طعم ، از بوته ای به نام Arabica به دست می آید که در برزیل به خوبی رشد می کند و از آنجا به سراسرجهان صادر می شود .
تا به حال از خودتان پرسیده اید که اسپرسو چه تفاوتی با قهوه معمولی دارد؟ باید بگوییم که این نوع قهوه را با بخار آب درست می کنند و این روش تهیه قهوه در ایالات متحده بسیار رایج است.
مقدار مجاز نوشیدن قهوه چه قدر است
اما سؤالی که همیشه در میان مصرف کنندگان این نوشیدنی وجود دارد آن است که "مقدار مجاز نوشیدن قهوه چه قدر است؟
جالب است بدانید، متخصصان تغذیه توصیه می کنند که نوشیدن آن را به دو فنجان قهوه دم کرده یا سه فنجان قهوه فوری(نسکافه) در روز محدود کنید.
اما درباره میزان کافئینی که از طریق این نوشیدنی به بدن می رسد باید بگوییم که با نوشیدن یک فنجان قهوه معمولی، 115 میلی گرم کافئین و با یک فنجان نسکافه، 65 میلی گرم کافئین و با نوشیدن یک فنجان قهوه بدون کافئین باز هم معادل 3 میلی گرم کافئین وارد بدن می شود. بنابراین می توان گفت که کافئین در هیچ شرایطی به طور کامل از قهوه جدا نمی شود، بلکه مقدار آن به حداقل می رسد.
خواص قهوه
حتماً خواص فراوانی را از گوشه و کنار درباره این نوشیدنی شنیده اید. تا به حال خواصی نظیر بهبود خستگی و افسردگی، افزایش متابولیسم بدن و کاهش حملات آسم در مورد قهوه به اثبات رسیده است.
به این ترتیب که کافئین موجود در قهوه به میزان 10 درصد سرعت پردازش اطلاعات را در مغز افزایش داده و مصرف یک فنجان قهوه بعد از نهار، مانع از بی حالی پس از مصرف غذا در ظهر می شود.
به علاوه دیده شده است که از این نوشیدنی می توان در کاهش افسردگی و اضطراب نیز استفاده کرد. در ضمن، قهوه موجب افزایش سرعت متابولیسم بدن و شکستن چربی ها شده و به میزان قابل ملاحظه ای سوخت و ساز را در سلول ها بالا می برد.
اما به این موضوع توجه کنید که نباید بیش از شش فنجان قهوه در یک روز مصرف کنید.
طی مطالعه ای در آمریکا و ایتالیا، دیده شد که نوشیدن مرتب قهوه در بیماران مبتلا به آسم، باعث کاهش حملات آسمی در آنها می شود.
البته مهم ترین نکته ای که باید در مورد این نوشیدنی در نظر داشت، رعایت اعتدال در مصرف آن است، زیرا دریافت بیش از اندازه کافئین باعث بی قراری، بی خوابی ، تعریق و تپش قلب می شود. به علاوه، قهوه های معمولی که به شکل سنتی یعنی به روش دم کرده تهیه می شوند، اگر بیش از اندازه به مصرف برسند، می توانند کلسترول خون را نیز بالا ببرند.
کافئین موجود در قهوه در طولانی مدت و بر اثر استفاده بی رویه می تواند اعتیادآور و مضر باشد، اما چون این نوع اعتیاد زیان آور نیست، مصرف آن در میان مردم همچنان رواج دارد. کافئین در طول روز به شکل های گوناگون از راه نوشیدن انواع نوشابه های گازدار، شکلات ها و قهوه وارد بدن می شود. کافئین موجود در یک فنجان قهوه حدود 150 سی سی است. قهوه ای که با آب جوش قطره ای تهیه می شود، 60 تا 180 میلی گرم کافئین دارد. قهوه ترک دارای 40 تا 170 میلی گرم کافئین و میانگین 100 میلی گرم است. نسکافه فرانسوی (قهوه آماده) دارای 30 تا 120 میلی گرم کافئین و میانگین کافئین 75 میلی گرم است. نسکافه فرانسوی بدون کافئین دارای یک تا پنج میلی گرم کافئین است. امروز پژوهشگران درباره کافئین موجود در قهوه، نظریات مختلف و گاهی حتی متضاد ابراز می کنند. گروهی از پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که قهوه موجب پیدایش سرطان در انسان می شود و گروهی نیز معتقدند که کافئین باعث تحریک بیماران روانی می شود. اما در 1998 یک نشریه پزشکی مدعی شد که بر اساس آزمایش های انجام شده، قهوه با تحت تاثیر قرار دادن سلول های سرطانی، باعث توقف رشد این سلول ها می شود و علاوه بر این بر تیزهوشی و آرامش نوشندگان نیز می افزاید.
به نظر می رسد بهترین و مطمئن ترین راه، رعایت حد اعتدال در مصرف این نوشیدنی بحث برانگیز و دلپذیر باشد. افرادی که از بالا بودن فشار خون یا بیماری تپش قلبی رنج می برند و همچنین خانم های باردار، بهتر است در مصرف قهوه زیاده روی نکنند.
قهوه های فوری
قهوه را به دو صورت درست می کنند؛ با دُرد یا صاف نشده و بی درد یا صاف شده. قهوه عربی و قهوه ترک را با درد درست می کنند. قهوه عربی، سیاهرنگ و تلخ است، اما قهوه ترک، رنگی ترش و مزه ای متمایل به شیرینی دارد. اروپاییان اما معمولا درد قهوه را از آب آن جدا می کنند. به همین خاطر قهوه اروپایی همیشه درشت تر از قهوه عربی و ترک سائیده می شود. قهوه برخلاف چای نیاز به دم کردن ندارد، چراکه ماده عطری، رنگی و موثر آن به محض تماس با آب جوش آزاد می شود. در نیمه دوم قرن بیستم، انواع قهوه فوری (instand coffee) نیز در بازار اروپا و آمریکا عرضه شد. این قهوه در واقع شیره تبخیر شده قهوه صاف و عصاره دانه قهوه است که نیازی به قهوه جوش ندارد و با حل کردن کمی از آن در یک فنجان آب جوش، قهوه آماده به دست می آید. این نوع قهوه در آغاز مخالفان جدی در میان طرفداران قهوه داشت، چراکه قهوه نوشان حرفه ای معتقد بودند طعم و عطر واقعی این نوشیدنی در بسته بندی های قهوه فوری از دست می رود، اما امروز با پیشرفت فن آوری تولید قهوه فوری، دیگر فاصله میان کیفیت این دو نوع قهوه به کلی از میان رفته و حتی قهوه فوری طرفداران بیشتری پیدا کرده است، چراکه این نوع قهوه معمولا پس از سایش، پروسه تولید را طی می کند و در حقیقت به نوعی پرورده و خوش طعم می شود.
اولین شرکتی که قهوه فوری را راهی بازار جهانی قهوه کرد، شرکت معروف Nestle بود. با ورود بسته های Nestle Coffee به ایران، اصطلاح نسکافه نیز میان علاقه مندان به نوشیدن قهوه رواج یافت. به این ترتیب اصطلاح نسکافه به نوعی اختراع ایرانیان قهوه نوش به حساب می آید.
هر کیلو قهوه آماده یا فوری بین 25 تا 30 هزار تومان به فروش می رسد، اما بسته بندی های کوچک در وزن های مختلف هم در بازار وجود دارد که هریک قیمت خاص خود را دارند. معروف ترین قهوه های آماده که معمولا در بسته های 20 گرمی و با نام کلی? 33in1 به فروش می رسد Eagel Ring، Coffee Ring، Super Coffee mix original و Gold Eagel هستند که از 100 تا 200 و گاه 250 تومان به فروش می رسند، اما قیمت قهوه فرانسه و ترک ایرانی در بازار کیلویی 4 هزار تومان و انواع خارجی آن از 12 هزار تا 30 هزار تومان متغیر است. قهوه سائیده شده که معمولا آب جوش از آن می گذرانند و صافش می کنند، نمی تواند حداکثر کیفیت را داشته باشد. درواقع این قهوه همان کیفیت طبیعی را دارد، اما کیفیت قهوه های فوری قابل تغییر است و می تواند بسیار متغیر باشد. قهوه فوری، حاصل پیشرفت تکنولوژی در زمینه تهیه انواع قهوه است و اغلب طعم و بوی بسیار مطبوعی دارد.
همه قهوه هایی که می نوشیم!
انواع قهوه بر اساس نوع مصرف و مقدار سایش و ترکیبات آن متغیر است. قهوه ترک، قهوه اسپرسو،
قهوه عربی، قهوه فرانسه، کاپوچینو، موکا، فراپه و ... انواع مشهور این نوشیدنی هستند. قهوه ترک را در قهوه جوش و در ترکیه غالبا سر میز، روی چراغ الکلی های کوچک و ظریف طی مراسم جالبی درست می کنند. قهوه اسپرسو نیز که نخستین بار در ایتالیا تهیه شد، معمولا در فنجان های کوچک پیش از ظهر یا بعد از ناهار نوشیده می شود.
تلخی قهوه عربی بسیار بیشتر از سایر انواع قهوه هاست و رنگ آنهم به سیاهی می زند، اما آنچه در میان مردم ما به عنوان قهوه فرانسه معروف است، در واقع قهوه ساده ای است که با ریختن آب جوش روی قهوه سائیده و صاف کردن آن پس از چند لحظه به دست می آید و در فنجان های نسبتا بزرگ با شیر یا بدون شیر، شیرین یا تلخ نوشیده می شود. قهوه فرانسه خشک به درشتی شکر و به رنگ قهوه ای سیر است. کاپوچینو هم نوعی شیر قهوه ایتالیایی است. کاپوچین، نام فرقه ای از راهبان کاتولیک است که معمولا چهره ای رنگ پریده دارند و کلاهی سیاه به سر می گذارند. فنجان قهوه کاپوچینو با آن همه کف شیر و گرد کاکائو و دارچین، ظاهرا به نظر ایتالیایی ها شبیه قیافه راهبان کاپوچین بوده است!
آنچه مسلم است، قهوه گیاه مفیدی است. هم نوشیدنی مطبوعی از آن به دست می آید و هم از تفاله آن می توان استفاده کرد. تفاله قهوه برای گرفتن بوی زهم و سایر بوهای نامطبوع دست بسیار موثر است. از این تفاله برای رنگ کردن مو هم می توان استفاده کرد.
خواص قهوه برای حافظه و پیشگیری از آلزایمر
قهوه سرشار از کافئین است و به همین دلیل سیستم عصبی مرکزی را تحریک میکند که این امر باعث تقویت هوشیاری ذهنی و دقت میشود و برای همین امکان به خاطر سپردن مطالب را راحتتر میکند. دانشمندان دریافته اند که نوشیدن ۳ تا ۵ فنجان قهوه در روز باعث کاهش ۲۰ درصدی خطر ابتلا به آلزایمر می شود. به عقیده این دانشمندان وجود ترکیبی به نام پولیفنول که ترکیبی آنتی اکسیدان است بیشترین تأثیر را در مقابله با آلزایمر دارد.
بر اساس پژوهشی که محققان بر روی حدود ۴۲۰۰ زن انجام دادهاند مصرف روزانه حداقل ۳ فنجان قهوه خطر ابتلا به آلزایمر را به میزان ۳۰ درصد کاهش میدهد. این میزان از سن ۸۰ سالگی حتی به ۷۰ درصد نیز میرسد. با این حال یادتان باشد که روزانه بیش از ۳ تا ۴ فنجان قهوه مصرف نکنید.
خواص قهوه برای لاغری و کاهش وزن
یکی از خواصقهوه، تاثیر مصرف قهوه در لاغری و کاهش وزن است. قهوه حاوی منیزیم و پتاسیم می باشد که این مواد معدنی در تنظیم سطح قند خون و در نتیجه کاهش میل به خوردن شیرینی و تنقلات تاثیر مثبتی دارند. به همین دلیل، مصرف قهوه اشتها را کاهش داده و موجب کاهش وزن فرد می شود.
خواص قهوه برای لاغری و کاهش وزن
یکی دیگر از خواص قهوه کمک به سوزاندن چربی در بدن است. متخصصان تغذیه بر این عقیدهاند که کافئین به عنوان عمده ترین ماده تشکیل دهنده قهوه، به کاهش وزن و لاغر شدن فرد کمک می کند. در واقع مقادیر بالای کافئین موجود در قهوه سوخت و ساز بدن را افزایش داده و باعث می شود شما در طول روز کالری بیشتری بسوزانید. مصرف قهوه قبل از ورزش نیز سبب می شود به جای گلیکوژن، سلول های چربی به عنوان منبع انرژی استفاده شوند.
تاثیر مصرف قهوه در تقویت روحیه و شادی انسان
این شادی تنها به دلیل افزایش میزان کافئین نخواهد بود. سرشار بودن قهوه از آنتیاکسیدانها یکی دیگر از دلایلی است که سبب ایجاد این احساس خوب پس از نوشیدن آن میشود. آنتیاکسیدان موجود در قهوه، بعد از آنتی اکسیدان های موجود در میوهها و سبزیجات، بیشترین جذب را در بدن دارد؛ دستاورد آن سالم ماندن بدن و مبارزه بهتر با بیماریها خواهد بود.
خواص قهوه برای ورزشکاران
پژوهش ها حاکی از این است که کافئین بر افزایش کارایی در ورزش تاثیرگذار است. کافئین می تواند عملکرد استقامتی بدن انسان در ورزش هایی مانند دو، شنا و دوچرخه سواری را تقویت کند. همچنین می تواند به بازیابی توان شما پس از انجام تمرینات کمک کند. زمان مطلوب برای مصرف کافئین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه پیش از شروع ورزش است، البته گاهی افزایش کارایی در همان ۱۵ دقیقه اول آشکار می شود.
تذکر: به یاد داشته باشید که مصرف بیش از حد قهوه به هنگام ورزش باعث کمتر شدن خون رسانی به ماهیچههای قلب میشود و کارایی ورزشکاران را پایین میآورد. پس اگر قصد نوشیدن قهوه قبل از فعالیت ورزشی را دارید، فقط یک فنجان قهوه کافیست و لزومی ندارد زیاده روی کنید. ضمنا نوشیدن قهوه قبل از ورزش برای کسانی که بیماری عروق کرونر دارند یا در ارتفاعات ورزش میکنند مناسب نیست.
قهوه برای دیابت – خواص قهوه در پیشگیری از دیابت
نوشیدن قهوه خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. البته وقتی پای خواص قهوه برای سلامتی انسان به میان می آید، زمان نوشیدن قهوه هم اهمیت زیادی پیدا می کند. تحقیقات صورت گرفته بر روی ۲۹۰۰۰ زن، نشان داد آن دسته از زنانی که قهوه زیادی مینوشند ۲۲ درصد کمتر با احتمال ابتلا به دیابت روبه رو میشوند. همچنین در طی پژوهشی دیگر که بر روی ۱۷۴۱۳ نفر انجام گرفت، دانشمندان دریافتند که مصرف حداقل ۳ فنجان قهوه در روز، ۴۲ درصد خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.
در جریان پژوهشی در کشور برزیل، حدود ۷۰ هزار زن که دیابت نداشتند مورد بررسی قرار گرفتند، آنهایی که پیش از ظهر بیش از یک فنجان قهوه می نوشیدند، ۳۴ درصد کمتر از کسانی که اصلا قهوه نمی نوشیدند به دیابت نوع ۲ مبتلا شده بودند. همچنین زنانی که حداقل ۳ فنجان قهوه در روز می نوشیدند در مقایسه با زنانی که هرگز قهوه نمی نوشیدند، ۲۷ درصد کمتر به بیماری دیابت مبتلا شدند. بدین ترتیب می توان گفت که زمان بندی خاص در مصرف قهوه فاکتوری است که رابطه مستقیمی با تاثیر محافظتی آن در پشیگیری از دیابت دارد.
قهوه برای دیابت – خواص قهوه در پیشگیری از دیابت
تاثیر مصرف قهوه برای سلامت قلب
در صورتی که نوشیدن قهوه عادت روزانه شما شده، ممکن است در طولانی مدت از تاثیرات آن روی سلامت قلب خود شگفت زده شوید. بررسی تازه ای که نتایج آن در نشریه انجمن قلب ایالات متحده منتشر شده نشان می دهد که مصرف متعادل قهوه ممکن است با کاهش میزان مرگ و میر ناشی از انسداد رگ های قلب رابطه مستقیم داشته باشد. بر اساس این پژوهش، خطر مرگ و میر بر اثر بیماری های قلبی در قهوه خورهایی که ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز می نوشند نسبت به کسانی که کمتر از یک فنجان در روز می نوشند، ۲۱ درصد کمتر است.
خواص قهوه برای کبد
نتایج تحقیق که توسط دانشمندان آمریکایی صورت گرفته نشان میدهد که نوشیدن قهوه به طور منظم میتواند خطر ابتلا به یک بیماری خود ایمنی مربوط به کبد به اسم اسکلروزان کولانژیت را کاهش دهد. این بیماری باعث پیشرفت بیماری سیروز، سرطان مجاری صفرایی و نارسایی کلیوی میشود.
در این پژوهش محققان دو گروه شرکت کننده را مورد بررسی قرار دادند. یک گروه دچار بیماری اسکلروزان کولانژیت بوده و گروه دیگر در سلامت کامل قرار داشتند. نتایج بررسیها نشان داد که گروه اول قهوهی کمتری در مقایسه با گروه دوم مصرف کردهاند. این افراد حدودا ۲۰ درصد وقت کمتری برای نوشیدن یک فنجان قهوه اختصاص دادهاند.
خواص قهوه در پیشگیری از پارکینسون
امروزه تاثیر قهوه بر پارکینسون یک موضوع اثبات شده است و پزشکان استفاده از قهوه را به عنواع یک عامل پیشگیری کننده توصیه می کنند.تعداد زیادی از مطالعات اپیدمیولوژیک از جمله مطالعاتی که در سال ۲۰۱۴ انجام شده است رابطه ی معکوس بین نوشیدن قهوه و خطر ابتلا به این بیماری را نشان می دهند. طبق این مطالعات کسانی که روزانه ۳ الی ۴ فنجان قهوه مصرف می کنند ۲۴ تا ۳۲ درصد کمتر دچار بیماری پارکینسون می شوند.این مطالعات که در طول بیش از ۱۸ سال انجام شد نشان داد که بین نوشیدن قهوه و کاهش ابتلا به پارکینسون رابطه خطی وجود دارد.
خواص قهوه در پیشگیری از پارکینسون
پیش از این نیز، گردآوری نتایج ۱۳ پژوهش انجام گرفته در سال ۲۰۰۲ میلادی نشان داد که خطر پیشرفت این بیماری در میان مصرف کنندگان قهوه یک سوم کمتر بوده است. به عقیدهی دانشمندان کافئین سرعت از بین رفتن دوپامین در مغز (عامل بروز بیماری پارکینسون) را کاهش میدهد.
تاثیر مصرف قهوه در پیشگیری از نقرس
دانشمندان دریافته اند که مصرف طولانی مدت قهوه با کاهش خطر بیماری نقرس در مردان و زنان در ارتباط است. این کاهش خطر قابل توجه، در افرادی که بیش از ۴ فنجان قهوه در روز مصرف می کنند، مشاهده شده است. نقرس که با ورم شدید مفاصل و درد شدید همراه است، از گذشته بیماری شایعی در بین مردان بوده، اما اخیرا در میان زنان هم افزایش موارد ابتلا گزارش شده است. در مطالعه ای که در سال ۲۰۰۷ انجام گرفت، مشخص شد که مصرف منظم قهوه با کاهش قابل توجه شیوع بیماری نقرس در مردان ارتباط دارد. نتایج این پژوهش همچنین بیانگر این مسئله است که زنانی که حتی در روز یک فنجان قهوه می نوشند می توانند خطر ابتلا به نقرس را تا ۲۲ درصد کاهش دهند.
تاثیر نوشیدن قهوه در کاهش وزوز گوش
نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان می دهد که مصرف کافئین می تواند باعث کاهش وزوز گوش شود. محققان روی ۶۵ هزار زن داوطلب بررسی هایی آغاز کردند. در طول این بررسی ها خانم های شرکت کننده روزانه ۳ تا ۴ فنجان یعنی معادل ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلی گرم کافئین دریافت کردند. محققان مشاهده کردند که وزوز گوش در این خانم ها به میزان ۱۵ درصد کمتر از افرادی شده است که روزانه کمتر از یک فنجان قهوه (معادل ۱۵۰ میلی گرم کافئین) مصرف می کنند. به عقیده محققان کافئین باعث تحریک سیستم عصبی مرکزی شده و به طور مستقیم روی گوش داخلی تأثیر می گذارد.
فواید مصرف قهوه در کاهش و رفع خشکی چشم
محققان ژاپنی بر اساس تازهترین تحقیقات خود دریافتند که مصرف منظم قهوه میتواند به کاهش علائم خشکی چشم کمک کند. محققان دانشکده پزشکی دانشگاه توکیو دریافتند مصرف منظم نوشیدنیهای حاوی کافئین نظیر چای و قهوه و کولا به درمان خشکی چشم کمک میکند زیرا این نوشیدنیها قدرت چشم و کانال اشکی برای ترشح اشک را افزایش میدهند. محققان گفتند ۷۸ درصد از شرکتکنندگان در تحقیقات بهبود یافتند زیرا چشمهای آنها به دلیل مصرف قرصهای حاوی کافئین قادر به تولید اشک بیشتر شد. این تحقیقات نشان داد کافئین به درمان سندروم خشکی چشم که فقط در آمریکا حدود چهار میلیون نفر بالای ۵۰ سال دچار آن هستند، کمک میکند.
آیا قهوه باعث پوکی استخوان می شود؟
سال ها این ذهنیت در میان مردم وجود داشت که قهوه باعث کلسیم زدایی از استخوانها و در نتیجه ابتلا به پوکی استخوان میشود. اما با مطالعات زیادی که در این زمینه انجام شده است، محققان به این نتیجه رسیدهاند که میزان زایل شدن کلسیم جزئی است و مصرف متعادل قهوه تأثیر معناداری در احتمال شکستگی و پوکی استخوانی ندارد. متخصصان تغذیه برای قهوه خورهای قهاری که روزانه بیش از ۵ فنجان قهوه مینوشند توصیه میکنند مصرف لبنیات و مواد غذایی سرشار از کلسیم را بیشتر کنند.
خواص قهوه در پیشگیری از سرطان
تاثیر نوشیدن قهوه در پیشگیری از سرطان پوست
«ملانوما مالیگننت» خطرناک ترین نوع سرطان پوست است که معمولاً خود را بهصورت جوشهای گوشتی یا سیاه روی پوست نشان میدهد که با گذشت زمان بزرگتر میشوند. محققان بر این باورند که ابتلا به «ملانوما مالیگننت» بسیار خطرناک است و حتی کوچکترین پیشگیری برای ابتلا به این بیماری میتواند بسیار مؤثر واقع شود.
نوشیدن یک فنجان قهوه در روز میتواند در جلوگیری از ابتلا به این بیماری بسیار مؤثر باشد و این در حالی است که نوشیدن ۴ فنجان قهوه در طول روز میتواند بیشترین اثرگذاری را برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری داشته باشد. البته نوشیدن بیش از ۴ فنجان قهوه در طول روز میتواند باعث افزایش فشار خون شود بنابراین باید با وجود خواص فراوان قهوه از مصرف بی رویه آن پرهیز نمود.
قهوه در پیشگیری از سرطان دهان و گلو
بر اساس نتایج یک تحقیق جدید، نوشیدن چهار قهوه در روز خطر ابتلا به سرطان را تا ۳۹ درصد کاهش می دهد. نتایج جدیدترین تحقیقات نشان میدهد که نوشیدن قهوه به عنوان یکی از نوشیدنیهای روزمره تاثیرات محافظتی علیه شکلگیری تومورهای سرطانی در دهان و گلو دارد. این ارتباط بدون درنظرگیری این که فرد چقدر دخانیات مصرف میکند نیز صادق است.
محققان برای بررسی تاثیرات محافظتی قهوه، یک میلیون زن، مرد و کودک داوطلب را طی یک دوره ۳۰ ساله مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند که در این مدت ۸۶۸ نفر از داوطلبان بر اثر سرطان دهان یا گلو جان خود را از دست دادهاند. وقتی که آنها عادتهای رژیم غذایی بیماران را بررسی میکردند و افرادی که سرطان نداشتند را مقایسه میکردند، به این نتیجه رسیدند که نوشیدن قهوه دارای کافئین در میزان بالا یک عامل موثر در پیشگیری از بروز سرطان دهان و گلو بوده است.
فواید مصرف قهوه در جلوگیری از سرطان کبد
در سال ۲۰۱۵، محققان ۳۴ پژوهش در زمینه سرطان کبد را بررسی مجدد نموده و اعلام کردند مصرف قهوه برای مقابله با سرطان کبد مفید است. به عقیده این محققان مصرف هر فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به سرطان کبد را به میزان ۱۴ درصد کاهش می دهد. این خاصیت قهوه را ناشی از وجود ترکیباتی است که اثرات سموم و به ویژه آفلاتوکسین موجود در مواد غذایی که در ابتلا به این سرطان نقش مهمی دارد را کاهش می دهند.
همچنین محققان ایتالیایی در پژوهشی جداگانه دریافتند که مصرف قهوه خطر ابتلا به سرطان کبد را در حدود ۴۰ درصد کاهش می دهد علاوه بر این، برخی از نتایج نشان می دهد که اگر سه فنجان در روز قهوه بنوشید احتمال ابتلا یه سرطان کبد بیش از ۵۰% کاهش می یابد. محققان ژاپنی نیز با آزمایش روی ۶۱۰۰۰ نفر خاطر نشان کردند که مصرف قهوه به میزان روزانه ۱ فنجان، خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش میدهد.
تاثیر مصرف قهوه در پیشگیری از سرطان پروستات
قهوه سرشار از آنتی اکسیدانها است که با رادیکالهای آزاد مبارزه میکنند، به همین دلیل از بروز سرطان پیشگیری میکند. یک پژوهش آمریکایی که در سال ۲۰۰۹ به چاپ رسید نیز مشخص کرده است مردانی که روزانه حداقل ۶ فنجان قهوه نوشیدهاند، ۱۰ درصد کمتر در معرض پیشرفت سرطان پروستات بودهاند. در مطالعه ای دیگر که در نشریه سرطان ( Cancer ) منتشر شده است مردانی که چهار فنجان یا بیشتر قهوه در روز می نوشیدند نسبت به کسانی که در هفته تنها یک فنجان یا کمتر مصرف داشتند، ۵۹ درصد کمتر در معرض خطر عود و یا پیشرفت سرطان پروستات بودند.
تاثیر مصرف قهوه در پیشگیری از سرطان پروستات
خواص قهوه در پیشگیری از ابتلا به سرطان تخمدان
بنابر گفته محققان آمریکایی به نظر می رسد که کافئین شانس ایجاد سرطان تخمدان در زنان را کاهش می دهد. در این مطالعه ۱۲۱۰۰۰ زن ۳۵-۳۰ ساله مورد بررسی قرار گرفتند. در پایان مشخص شد که هرچه میزان مصرف کافئین بیشتر باشد خطر ابتلا به سرطان تخمدان کمتر میشود و مصرف قهوه فاقد کافئین نیز تاثیر خاصی بر کاهش احتمال ابتلا به این بیماری ندارد. اثر کافئین در زنانی که از قرص های جلوگیری از بارداری و یا داروهای هورمونی پس از یائسگی استفاده نمی کنند بیشتر است.
خواص قهوه برای مو – رنگ کردن موها با قهوه
اگر می خواهید موهایتان را بدون استفاده از مواد شیمیایی و رنگ موها تیره تر کنند، بهترین گزینه استفاده از قهوه است. مهم ترین مزیت استفاده از قهوه برای بهبود رنگ مو این است که میتوانید از قهوه ترک با رنگ های روشن، مدیوم و تیره استفاده نمایید و به سلیقه خود میزان تیرگی رنگ موهایتان را تعیین کنید. برای رنگ کردن موها با استفاده از قهوه از دو روش می توانید استفاده کنید:
به شامپو مصرفی خود ۲ قاشق مربا خوری پودر قهوه ترک با رنگ مورد نظرتان اضافه نمایید و به صورت مستمر از آن استفاده کنید.
یک لیوان قهوه بسیار غلیظ (قهوه اسپرسو بسیار مناسب است) تهیه کنید سپس بگذارید که کاملا سرد شود، حال موهای سر را به آن آغشته کرده و بعد از گذشت ۲۰ دقیقه موها را بشویید. با این کار از تیرگی و درخشندگی موهایتان شگفت زده خواهید شد.
خواص قهوه برای مو – رنگ کردن موها با قهوه
خواص قهوه برای پوست – ۹ اسکراب و ماسک قهوه
قهوه از تیرگی دور چشم جلوگیری می کند
وقتی به دلیل کار زیاد یا رفتن به میهمانی نتوانسته باشید به میزان کافی بخوابید، صبح روز بعد برای هوشیار شدن یک راست به سراغ یک فنجان قهوه خواهید رفت. قهوه علاوه بر نیرو بخشیدن به شما، از تیرگی اطراف چشمان به دلیل کم خوابی جلوگیری میکند. قهوه با داشتن ویتامین K، حجم رگ های خونی در پوست زیر چشمان را کاهش داده و به رفع پف زیر چشم نیز کمک میکند. پس با نوشیدن یک فنجان قهوه علاوه بر نیرو گرفتن برای شروع یک روز عالی، زیباتر و شادابتر نیز به نظر خواهید رسید.
ماسک قهوه برای لایه برداری پوست – روش اول
قهوه کوبیده شده همراه با مواد دیگری که در هر آشپزخانهای یافت میشوند، مانند ماست، لایهبرداری شگفتانگیز برای پوست شماست. لایهبرداری پوست با قهوه باعث برداشته شدن سلولهای مرده از سطح پوست شما شده و پوست را لطیف میکند. لایه برداری از پوست به کمک قهوه پوست شما را محکمتر و مقاومتر، درخشانتر و روشنتر از قبل میکند. همچنین میتوانید برای بهره بردن از این خواص شگفتانگیز قهوه، از محصولات بهداشتی پوستی استفاده کنید که در ترکیبات آنها از قهوه استفاده شده است.
ماسک قهوه برای لایه برداری پوس
اسکراب قهوه برای درمان سلولیت
سلولیت به ناهمواری های سطح بدن در قسمت هایی مانند کشاله های ران، شکم و باسن اطلاق می شود. سلولیت بیشتر در میان دختران نوجوان و زنان میانسال رایج است البته ذکر این نکته ضروری است که سلولیت یک بیماری محسوب نمیشود اما در بدن ظاهری نازیبا ایجاد میکند.
در این قسمت می خواهیم شما را با دستور ساخت و طرز تهیه اسکراب قهوه برای درمان سلولیت آشنا کنیم، اسکرابی که شما را از شر توده های چربی خلاص می کند.
مواد لازم برای تهیه اسکراب قهوه:
- ۱۰۰ گرم پودر قهوه درشت آسیاب شده
- ۶ قاشق غذاخوری روغن نارگیل
- ۳ قاشق غذاخوری نمک دریا یا شکر
اسکراب قهوه برای درمان سلولیت
طرز تهیه اسکراب قهوه: ابتدا پودر قهوه را درون یک ظرف ریخته سپس سه قاشق نمک دریا را به آن اضافه میکنیم. اگر روغن نارگیلتان به صورت جامد است ابتدا آن را در مایکروویو و یا به وسیله گرمای غیر مستقیم مایع کنید سپس ۶ قاشق غذا خوری از آن را به مخلوط نمک و قهوه اضافه کنید .حال با یک قاشق محتویات اسکراب را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. اسکراب حاصل شده را درون یک ظرف شیشه ای درب دار بریزید. سعی کنید از ظروفی استفاده کنید که رطوبت و گرد و غبار وارد آن نشود.
نحوه استفاده: قبل از استفاده از اسکراب برای افزایش جریان خون در بدن میتوانید با یک برس آرام نواحی سلولیت را به صورت دورانی ماساژ دهید. سپس درون حمام اسکرابی که تهیه کردید را بر روی نواحی سلولیت به آرامی قرار دهید و به صورت دورانی ماساژ دهید. برای رسیدن به بهترین نتیجه در هر بار رفتن به حمام از اسکراب استفاده کنید.
اسکراب قهوه برای نرمی و لطافت پوست
مواد لازم:
- ۴ قاشق قهوه
- ۲ قاشق شکر قهوه ای
- ۶ قاشق روغن زیتون یا روغن نارگیل مایع
- یک قاشق عسل
طرز تهیه اسکراب قهوه برای نرمی پوست: تمام مواد را با هم ترکیب کنید. پوست مرطوب خود را با این اسکراب با حالت دایره وار برای چند دقیقه ماساژ دهید. به مناطق سلولیت و جاهایی که پوست خشک دارد توجه زیادی کنید، سپس پوست خود را با آب بشویید. پوست شما بسیار نرم، مرطوب و صاف خواهد شد. کافئین موجود در این اسکراب می تواند در کاهش سلولیت و نرم شدن پوست بسیار مفید باشد، شکر به عنوان یک لایه بردار ملایم، عسل پوست را تغذیه و روغن به هیدراته شدن کمک خواهد کرد و خاصیت مرطوب کنندگی دارد.
اسکراب قهوه – اسکراب پوست و بدن با قهوه
اسکراب بدن قهوه
مواد لازم:
- ۴ قاشق قهوه
- ۵ قاشق روغن زیتون
طرز تهیه اسکراب بدن قهوه: با مخلوط کردن ۴ قاشق قهوه با ۵ قاشق روغن زیتون اسکراب قهوه و روغن زیتون به دست می آید. پوست خود را با این اسکراب برای چند دقیقه در حمام ماساژ دهید، بخش هایی از پوست که سلولیت دارد را بیشتر ماساژ دهید، سپس اسکراب را با آب بشویید و تمیز کنید. وقتی که پوست خود را با اسکراب قهوه ماساژ می دهید، به گردش خون کمک نموده و در نتیجه پوست مرطوب می شود. در صورت استفاده منظم از اسکراب بدن قهوه، پوست شما لطیف شده و زیری پوست از بین می رود.
اسکراب قهوه برای پوست صورت
مواد لازم برای تهیه اسکراب قهوه:
- یک قاشق غذاخوری بلغور جو دو سر
- یک قاشق غذاخوری قهوه
- یک قاشق غذاخوری ماست یا کرم
طرز تهیه و روش استفاده: مخلوط ۱ قاشق غذاخوری بلغور جو دوسر با آب گرم ۱۰-۵ دقیقه صبر کرده تا جو خوب نرم شود، . پس از آن، ۱ قاشق غذاخوری قهوه را بریزید. اگر پوست شما خشک است، ۱ قاشق غذاخوری از کرم ساده را اضافه کرده، و اگر پوست تان چرب یا نرمال است، ۱ قاشق غذاخوری ماست ساده اضافه کنید. به آرامی صورت خود را با این اسکراب برای چند دقیقه ماساژ داده، سپس با آب ولرم بشویید. پوست شما نرم و سالم و درخشان خواهد شد.
مضرات قهوه
توصیه می شود خانم های باردار به خصوص در ماه های اول بارداری از مصرف نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه اجتناب نمایند و در صورت تمایل به مصرف، حتما با پزشک خود مشورت کنند.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
مریم
ممنون از توضیحات کامل شما
529 روز پیش ارسال پاسخ