Friday - 2024 16 February                                                              جمعه - ۲۷ بهمن ۱۴۰۲   

نسکافه چیست و چگونه به وجود آمده است؟  

نسکافه قدیمی


نسکافه یک اشتباه رایج در بین ما ایرانی ها می باشد که برای نام قهوه فوری استفاده می کنیم. در سال 1938 یک شرکت محصولات غذایی چند ملیتی سوئیسی به نام نستله، روش تولید قهوه ای را ابداع کرد به نام قهوه فوری که به راحتی قابل درست شدن و آماده شدن بود.

از آنجایی که این شرکت نام این قهوه خود را نسکافه قرار داد و ما ایرانی ها عادت داریم بسیاری از مواد غذایی که برای اولین بار تولید می شود را با نام برند آن بشناسیم مثل تاید، دلستر و… نامی که برای همه قهوه فوری ها استفاده می کنیم نسکافه می باشد. در حالی که بسیاری از کارخانه های در حال حاظر قهوه فوری تولید می کنند ولی ما همه آنها را با نام نسکافه می شناسیم!

دقیق تر بخواهیم بررسی کنیم باید گفت؛ در سال 1983 سرمایه‌داران برزیلی خواستار افزایش اقبال عمومی برای خرید و مصرف قهوه بودند و از نستله خواستند تا راه حلی برای اینکار ارائه کند. ایده اولیه استفاده از پودر قهوه به صورت قرص‌های مکعبی بود. ماده‌ای که بتواند بازار زیادی را به خود جذب کند و در عین حال به بازار فروش قهوه به صورت سنتی آسیبی وارد نکند. ولی متاسفانه هدف دوم محقق نشد و این قرص‌های مکعبی با استقبال فراوانی همراه شدند، که این امر و ضربه به فروش سنتی قهوه منجر به توقف تولید این قرص های مکعبی شد.

حدود هفت سال پس از این اتفاق، شیمیدانی به نام دکتر مکس نوعی از قهوه به نام نسکافه را ساخت. محبوبیت نسکافه بیش از حد تصور بود. به طوری که تبدیل به نوشیدنی اصلی نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا شد.

به مرور زمان انواع مختلف نسکافه رایج شد. براساس برخی از آمارها امروزه بیش از 5500 فنجان قهوه فوری از انواع مختلف آن در هر ثانیه نوشیده می‌شود و این آمار نشان از محبوبیت بسیار بالای قهوه های فوری در سراسر جهان دارد. 

انواع نسکافه

نسکافه را اشتباه نگیرید! 

دانه قهوه حاوی فیبر نامحلول است یعنی اگر اسیاب شده و در آب بجوشانیم، فیبر آن در کف ظرف رسوب کرده و رنگ قهوه در آب جوش حل میشود. حالا اگر این قهوه را با روش های صنعتی دم کنند و عصاره آن را بگیرند و این عصاره را خشک کنند و به صورت پودر در بیاورند، قهوه تولید شده را قهوه فوری یا همان نسکافه می گویند.

پس قهوه فوری همان قهوه دم شده خشک شده می باشد و به همین خاطرم هست که سریع در آب جوش حل می شود و درست می شود. حالا دو روش اصلی برای این خشک کردن وجود دارد، یا اینکه خشک کردن را با گرما انجام دهند که نتیجش می شود نسکافه کلاسیک. ولی اگر خشک کردن را با انجماد و سرما انجام دهند نتیجش می شود نسکافه گلد.

  • نسکافه یکی از برندهای قهوه فوری است که توسط شرکت نستله تولید میشه ولی خیلی از ما فکر می کنیم که نسکافه یک چیز خاص جداست!
  • کافی میکس نیز یک نوع از قهوه های فوری می باشد که تنها به آن شکر و کافی میت (شیر غیرلبنی) اضافه شده!
  • ترابیکا، گوددی، علی کافه، نسکافه، جاکوبز و… همگی برندهای قهوه فوری می باشند و فقط ترکیبات و گاهاً روش تولید آنها با هم فرق دارد.                                                                                                                                                                    
  • فواید و مضرات نسکافه بسیار است اما من به ذکر چند مورد کوتاه بسنده می‌کنم. برای طعم دار کردن هر ماده غذایی قطعا باید از مواد شیمیایی استفاده کرد و به جز این راهی وجود ندارد.
    خصوصا برای ماده‌ای مانند قهوه که در مقیاس جهانی تولید می‌شود، برای بالا بردن صرفه اقتصادی و درآمدزایی بیشتر از مواد شیمیایی برای طعم‌دار کردن آن استفاده می‌شود و نمی‌توان به کل از مواد طبیعی استفاده کرد.
    بنابراین هر نوع قهوه طعم‌دار مانند نسکافه دارای مواد شیمیایی است و ممکن است مصرف بیش از حد آن برای هر کسی مشکلات بزرگ و کوچکی را به بار آورد.
    اما از خواص انواع قهوه همچون نسکافه می‌توان به زیباسازی پوست به وسیله کلاژنی که تولید می‌کند، اشاره کرد و همانطور که می‌دانید یکی از مهم‌ترین مواد برای حفظ زیبایی و شادابی پوست کلاژن است.
    همچنین نوشیدن قهوه باعث کاهش وزن نیز می‌شود و به سلامت بدن کمک می‌کند و از بروز بیماری‌های بسیاری جلوگیری می‌کند.
    بنابراین توصیه می‌شود مصرف قهوه را کنار نگذارید اما در مصرف آن زیاده‌روی هم نکنید تا هم از فواید آن بهره‌مند شوید 
  •  قهوه فوری و نسکافه

برای این که نسکافه‌ای خوش طعم و خوش عطر را بتوانید خیلی زود و در کمتر از 2 دقیقه آماده کنید، کار سختی پیش‌روی‌تان نیست.

کافی است به اندازه یک قاشق غذاخوری نسکافه (قهوه فوری) و یک قاشق شکر را درون یک لیوان ساده 250 تا 300 میلی لیتری بریزید سپس نیمی از لیوان را با آب جوش پُر کنید و با همزن یا قاشق آن را خوب مخلوط کنید.

پس از اینکه احساس کردید محلول شما به خوبی یک دست شده است حال مابقی آب جوش را اضافه کنید و کمی دیگر آن را هم بزنید .

حالا نسکافه شما آماده است و توانسته‌اید در مدت زمان حدودا 2 دقیقه بسته به سلیقه خود یک نسکافه خوشمزه آماده کنید.

برای تهیه یک شیر نسکافه داغ و خوش طعم ، ابتدا 300 میلی لیتر شیر را درون شیر جوش بریزید ، سپس شیر جوش را بر روی حرارت قرار دهید ، بعد از گذشت 4 یا 5 دقیقه شیر جوشید و روی سطح آن کف می‌کند .

در این حین شیر جوش را از روی گاز برداشته تا کف آن فروکش کند ، این کار را شاید یک یا دوبار نیاز باشد که انجام دهید . پس از آن شیر جوش را بر روش شعله ملایم قرار دهید و یک قاشق غذا خوری نسکافه را درون آن بریزید.

با توجه به ذائقه خودتان می‌توانید 1 یا 2 قاشق شکر نیز به آن اضافه کنید. حال با استفاده از یک قاشق چوبی یا پلاستیکی محلول شیر ، نسکافه و شکر را هم بزنید .

هر زمان که دیگر دانه شکر یا نسکافه در ظرف احساس نکردید میتوانید شعله را خاموش کنید و شیر نسکافه داغ تان را درون لیوان بریزید و نوش جان کنید.

نسکافه Nescafe
این برند (مارک) نام آشنای سوئیسی از جمله اولین تولید کنندگان قهوه فوری در جهان است. یکی از محصولات این برند محبوب کاپوچینو است. این کاپوچینو می‌تواند تمامی انتظارات شما از یک قهوه خوش عطر و طعم خامه‌ای را برآورده کند. کاپوچینو نسکافه ترکیبی از قهوه اسپرسو، پودر کاکائو، پودر خامه و کف شیر است که در کمتر از 30 ثانیه آماده نوشیدن است.



علی کافه Alicafe
کاپوچینوی علی کافه با طعمی تلخ و قوی محصول کشور مالزی است که حاوی فرمولاسیون منحصر به فرد علی کافه است. این محصول را می توانید با افزودن آب یا شیر داغ به راحتی تهیه و نوش جان کنید. از ویژگی‌های این کاپوچینو می‌توان به کف زیاد اشاره کرد؛ همچنین هر یک از بسته‌های این کاپوچینو دارای پودرشکلاتی هستند که تاثیر عالی بر عطر و طعم این نوشیدنی گرم دارند.



استار باکس STARBUCKS
کافی میکس استار باکس کاپوچینو یکی از شناخته شده‌ترین و بهترین برند‌های قهوه در جهان است. به دلیل کیفیت فوق العاده بالای این محصول و تقاضای بالای آن این محصول کمی کمیاب شده است. با کاپوچینوی استار باکس لذت چشیدن یک قهوه خوش طعم را تجربه خواهید کرد. این کاپوچینو در کشور ترکیه از دانه‌های صد در صد عربیکا و پودر شیر نیم چرب تولید می‌شود.



ترابیکا ToraBika
کاپوچینوی ترابیکا محصولی از کشور اندونزی است. این برند مشهور و محبوب بی شک یکی از خوش طعم‌ترین کاپوچینو‌ها را تولید می‌کند و علاوه بر کیفیت طعم و مزه آن یک بسته پودر شکلات که در قسمت پشتی هر بسته چسبانده شده و برای خوش طعم تر شدن و تزئین روی کاپوچینو استفاده می شود، این کاپوچینو را دوست داشتنی‌تر کرده است.



گوددی GoodDay
کاپوچینو گوددی همانند برند ترابیکا از محصولات با کیفیت کشور اندونزی است. این کاپوچینو عطر و طعمی بی‌نظیر و خوشایندی دارد و آماده سازی آن آسان و در مدت زمان بسیار کم ممکن است. کافئین موجود در این کاپوچینو باعث افزایش کارکرد مغز می‌شود، همچنین کلسترول خون را کاهش داده و باعث سلامت قلب می‌شود.



کاپوچینو بسیط Basit ( کاپوچینو ایرانی)
مجموعه بسیط علاوه بر ارائه و عرضه انواع کاپوچینو‌ها از برندهای محبوب دنیا محصولات خود را نیز در این زمینه در رقابت با برندهای جهانی ارائه می کند که کاملا با فرمولاسیون خاص و با استفاده از بهترین مواد اولیه وارداتی از کشورهای اروپایی از قبیل آلمان و لهستان و اسپانیا تولید می شوند که عطر و طعم‌ به یادماندنی و کیفیت بسیار مطلوب کاپوچینوهای بسیط می توان به جرات ادعا کرد قابل رقابت با برند‌های جهانی است و حتی به علت اینکه محصول داخلی می باشد قیمتی بسیار مقرون به صرفه تر از محصولات خارجی دارد. اگر قصد خرید کاپوچینو خوشمزه و باکیفیت از یک برند معتبر و باکیفیت ایرانی را دارید می توانید همین حالا در بسیط کالا سفارش خود را ثبت کنید. با ما همراه باشید تا با ویژگی ها و انواع کاپوچینو Basit بیشتر آشنا شوید و مطمئن باشید.